Hennes

Alla inlägg under april 2010

Av Sara - 24 april 2010 17:22

Skrev i min förra blogg hur jag ville få kontroll över mitt liv igen. Well, nu har jag varit ute och släpat/burit pinnar hela dagen från ett stort träd som fällts, någon slags träning måste ju det oxå ge kan man tycka. Om inte annat var det skönt att bara få vara ute i vårvädret :)

Nu ska jag äta och sen sticka till Lisi, av ingen speciell anledning förutom att det är kul. Men nu pep min mat i micron, ska äta färdigköpt mat från ica för att lyxa till det lite, haha.

Puss på er!

Av Sara - 24 april 2010 11:54

Imorse var jag ute och sprang, för första gången sen jag fick min astma för ett och ett halvt år sen. Har helt enkelt inte vågat göra det förut, för så fort jag springer lite får jag svårt att andas, och det har ju såklart effekten att jag undviker att springa. När man får andningsnöd får man ju nästan panik. Men det är så himla skönt att springa, och man känner sig så duktig efteråt. Jag har verkligen tänkt att jag vill kunna göra det i sommar, så därför tränar jag upp min kondition redan nu. Självklart fick jag mjukstarta lite idag, springa ett tag, gå ett tag osv. Men det kommer ju bli bättre med tiden. Och det gick faktiskt över förväntan att springa, jag fick ta astmamedicin såklart och jag var helt slut när jag kom hem. Men det var ändå med ett leende på läpparna.


Mitt mål just nu är att springa 1-2 gånger i veckan. Om jag springer 1 gång är jag nöjd med det, springer jag 2 gånger är det en bonus. För vid det här laget har jag insett att det är ingen ide att försöka ställa för stora krav på mig själv, då slutar det med att jag ger upp istället för att det blir för jobbigt och tar för mycket tid.


Anledningen till att jag vill bygga upp min kondition (förutom att man mår bättre av det) är att om jag ska kunna arbeta med de saker i framtiden jag hoppas få arbeta med så kommer jag garanternat göra mig illa om jag inte är vältränad. Jag vill jobba typ som personlig assisten eller nåt åt det hållet, och det är ett tungt arbete.

Dessutom har jag ju som sagt astma, och har man dålig kondition blir astmasymptomen värre har jag hört, och det kan nog stämma. Har jag bra kondition kan jag nog göra mer och mer innan jag känner av den.


Så nu ska jag ta kontroll över mitt liv. Önska mig lycka till.

Av Sara - 23 april 2010 15:42

Som jag skrev för typ en kvart sen är jag väldigt rastlös, därav alla blogginlägg. Men nu när jag varit uppe och gjort mig själv en kopp te och druckit lite filmjölk känns det bättre. Är inte riktigt lika trött heller.

Men det var inte det jag skulle prata om. Jag satt här och kollar runt lite på internet och kom på att jag kunde kolla efter studentklänning när jag ändå inte hade nåt bättre för mig. Så det är det jag gör nu, hörde att MQ skulle ha några fina men deras hemsida är skit och det finns inga bilder upplagda. Så får vänta tills jag kommer till deras affärer. Annars har jag ingen aning om var jag ska kolla.

Någon som vet någon bra sida för det ändamålet? Tacksam för tips.

Och jag vet att VISSA som emellanåt läser denna blogg skulle säga nåt i stil med "vafan Sara, det är två månader kvar, och ingen bryr sig", vilket är sant. Det finns betygligt viktigare saker att intressera sig för i världen men ibland är det lite kul att lägga energi på sånt här rätt onödigt oxå :P

Av Sara - 23 april 2010 15:25

När jag kom hem från skolan idag fick jag känslan "jaha men nu då?" Någon som känner igen den? Jag har haft så mycket att göra på senaste tiden med projektarbetet och nu när jag helt plötsligt var klar med det kunde jag inte komma på vad jag skulle göra istället. Visst, jag har andra läxor om det är så, men det är så tråkigt att börja på nåt nytt när man precis gjort klart ett stort arbete oxå.

Det slutade iallafall med att jag gick ner och provade min balklänning från nian som jag själv gjort. Vilket jävlar arbete det var egentligen, ingenting jag någonsin skulle utsätta mig själv för igen även om den blev fin. Var jättelänge sen jag provade den sist så det var faktiskt lite kul, i typ två sekunder iallafall. Sen var jag lika rastlös igen. Grejen är den att jag är så jävla trött nu att om jag inte konstant håller mig sysselsatt så somnar jag.

Av Sara - 23 april 2010 00:32

Sen kväll för stackars mig igen. Klockan är ju halv ett och det är skoldag imorgon. Men nu är jag äntligen klar med projektarbetet iallafall! Tack och lov. Skrev nyss ut min 12 sidor långa rapport. Så nu tycker jag att jag förtjänar att få sova, kommer inte ihåg när senast jag längtade så mycket efter det. Bara lägga mig i min säng med huvudet på min sjukt sköna kudde. Ikea är allt bra att ha ibland.
Godnatt.

Av Sara - 22 april 2010 20:35

Det från början ganska så oskyldiga skämtet om norrköpingskillen jag träffade en gång har i min klass börjat gå rätt så häftigt överstyr enligt min mening. Jag berättade efter att jag precis varit i Norköping för mina närmaste vänner om honom, som en kul grej, hade ju inga djupare känslor för honom direkt. Någon råkade vara inom höravstånd och frågade vad det handlade om. Då kläcker min kompis ur sig att han var en 34åring med fru och barn. Vilket såklart inte var sant, han var 21, vilket hon visste. Men så spred sig ryktet till typ hela klassen. Skitkul. Idag blev han dessutom helt plötsligt 16 år äldre och 50. Då var det ju bara äckligt, som om det inte var det innan. Men inte längre kul, folk hörde det. Rykten sprids läskigt fort. Folk kan få för sig saker. Fel saker.

Vad lätt det är att förstöra sitt rykte egentligen..

Av Sara - 21 april 2010 23:21

Klockan är snart halv tolv, skoldag imorgon och jag är fortfarande vaken. Helt otroligt. Har suttit och gjort projektarbete typ hela kvällen, skitkul är det. Ont i ryggen har jag med. Måste komma ihåg att smörja in med zoon, igen. Nu ska jag sova, det är på tiden.

Godnatt.

Av Sara - 20 april 2010 21:31

Vad vissa personer är efterhängsna, vissa fattar verkligen inte när tiden har gått ut. Och i detta fall var det längesen. Och ett nej är alltid ett nej. Irriterande. Är det så svårt att fatta att jag kanske har bättre saker för mig och att jag kanske har gått vidare på dessa år?

Ovido - Quiz & Flashcards