Hennes

Alla inlägg den 4 augusti 2009

Av Sara - 4 augusti 2009 23:22

Jag känner för att skriva en blogg. Och vad är väl bättre att skriva om än världens undergång? :p


Människan är en parasit, ett djur som aldrig borde fått en så utvecklad hjärna. Kanske är inte den en fördel, kanske är det just den som kommer leda till våran undergång. Vi är egoister, utvecklar oss för att få ett så bekvämt liv som möjligt. Det till priset av att massa fattiga i Afrika får jobba ihjäl sig. Alla kan inte leva så bekvämt som vi i den rikare delen av välden lever, det räcker inte världens alla resurser till. Och var skulle alla underbara djur ta vägen då?

Vi lever för att döda och förstöra och det enda vi bryr oss om är oss själva (och oftast då bara individen, inte mänskligheten).

T.ex bara det här med att köpa ekologiskt? Hur många gör det när det kostar ett par kronor mer? Och borde inte buss vara billigare än bil så man skulle tjäna på att vara miljövänlig? Visst, alla tjänar på om jorden mår bra, men när det kommer till kritan handlar allt ändå bara om pengar.


Moder Jord måste se oss som värsta tänkbara viruset, hur mycket naturkatasrtofer ( kanske hennes pencillin?) hon än kastar över oss så klamrar vi oss ändå kvar, förstör mer. Gör oss imuna och utvecklar oss för att förstöra ännu mer.

Och vad gör bakterien när den dödat sin ägare? Jo, byter kropp. Är det även vår framtid?

Ovido - Quiz & Flashcards